Za svakog po nešto

Hotel Dijamant može da se pohvali da postoji već skoro dve decenije. Porodičan posao koji se prenosi sa generaciju na generaciju. Negujemo tradiciju, a naši posetioci se uvek rado vraćaju zbog kvalitetne usluge, gostoprimstva, a od nedavno ih i dočekujemo i u novom ruhu. Pored samih usluga hotela, apartmana i soba, vrhunske kuhinje pomažemo im i da ispune svoj dan. Bilo da je u pitanju porodičan odmor, kolektivan ili možda romantičan beg za mlade zaljubljene parove, hotel Dijamant se uvek postara da im upotpuni vreme i pruži nezaboravan odmor. U današnje vreme kada je brz način života postao svakodnevnica, po istraživanjima priznatih naučnika, kvalitetan odmor je nešto što nam je i više nego nužno i potrebno. Mnogi od nas to tek shvate kada dodju i odmore, koliko im je to u stvari bilo potrebno i neophodno. Odmorite se kod najboljih, a i ako niste do sad već biti kod nas uverite se zašto nas upravo taj epitet prati decenijama.

Kako je ovo pre svega porodični dom koji otvara svoja vrata turistima širom sveta, dočekujemo ih sa našom domaćom rakijom i djakonijama koje i dolikuju ovom podneblju.

Naša preporuka je da posetite neke od zanimljivosti našeg mesta.

1. Čigota, pogled na Zlatibor

Ovo je jedan od vrhova Zlatibora i vidi se iz centra. Ako je lep dan sa ovog vrha se može videti Ribničko jezero i ceo Zlatibor. Kako se celi Zlatibor vidi, možete napraviti plan šta još želite videti i obići. Sa ovog mesta ćete uživati u pogledu i čistom planinskom vazduhu.

2. Sirogojno, muzej na otvorenom

Selo Sirogojno nalazi se na 26 kilometara od turističkog centra Zlatibora. U njemu je jedini muzej na otvorenom u Srbiji, pod nazivom “Staro selo”.

Selo prikazuje svu osobenost graditeljstva Zlatiborskog kraja. Zlatiborska kuća od drveta poznata pod nazivom brvnara, najsavršeniji je oblik kuće srpskog stanovništva planinskih krajeva. Gradili su je samouki neimari prema potrebama i osećajima za sklad i lepotu. U tom kraju Srbije, vekovima je više generacija i familija živelo pod istim krovom u zadrugama, sa strogo utvrđenim pravilima ponašanja. Takav život je diktirao i raspored prostorija u kući.

Nekoliko autentičnih kuća sa pokućstvom iz prošlog veka, prikazuju kako se u radionicama izrađuju kopije predmeta od drveta i grnčarije koje predstavljaju vredan suvenir.

Uskoro na našem sajtu ćete imati priliku da čitate više o legendama i zanimljivostima kao i lokacijama koje vam preporučujemo da posetite.