Zlatibor predstavlja pravi dragulj među prirodnim lepotama koje Srbija pruža. Nalazi se na 1496 m nadmorske visine (najviši vrh – Tornik), a prostire se na oko 1000 km2. Svojom lepotom i povoljnim klimatskim karakteristikama oduvek je privlačio turiste. Zlatibor predstavlja idealno mesto za odmor i rekreaciju čitave porodice. Nudi mnoštvo kvalitetnih aktivnosti i zabavnog sadržaja. Ponuda za ljubitelje aktivnog odmora je velika – najpoznatija staza za šetnju vodi ka spomeniku koji je posvećen streljanim partizanskim ranjenicima, odakle se pruža predivan pogled na ovu planinsku lepoticu i brdo Čigotu. Pored šetnje, boravak na lekovitom zlatiborskom vazduhu možete iskoristiti za vožnju bicikla i uživati u pogledu na prelepe pašnjake. Zlatibor nudi mnoštvo turističkih atrakcija koje se nalaze u okolini – Stopića pećina u Rožanstvu, vodopad u Gostilju, etno selo u Sirogojnu, Ribničko jezero, Prerast u Dobroselici i drvengrad „Mećavnik“ u Mokroj Gori. Tornik, najviši vrh planine, nalazi se na 3 km od samog centra. On zimi predstvlja ski- centar sa 5 staza, dok leti možete uživati u šetnji pešačkom stazom koja vodi do samog vrha.

          Hotel „Dijamant“ se nalazi u samom srcu prelepog Zlatibora, na samo 100 m od centra. Hotel predstavlja porodičnu firmu koja je pokrenuta 2000. godine i koja sa velikim uspehom radi čitavih 20 godina, ugošćavajući veliki broj zadovoljnih turista. Hotel „Dijamant“ poseduje osam apartmana i dvadeset soba. Raspolaže velikim brojem parking mesta i letnjom baštom. O gostoprimstvu domaćina i ugođaju tokom boravka u ovom hotelu najbolje govore gosti koji su redovni posetioci već dugi niz godina. Objekat je idealan za porodični odmor, nudi komfor u apartmanima koji su opremljeni kuhinjom, TV-om, Wifi – em…

          Zlatibor je nadaleko poznat po izvrsnim kulinarskim specijalitetima, a hotel „Dijamant“ u svojoj ponudi ima odličan izbor raznovrsnih jela, pripremljenih na tradicionalni način. Domaćinima hotela je važan kvalitet i odabir namirnica, na meniju se mogu naći najkvalitetnija zlatiborska pršuta, domaći sir i kajmak, duvan čvarci i mnoštvo drugih specijaliteta ovog kraja. Takođe, u ponudi je i jelovnik prilagođen osobama koje imaju nešto drugačiji režim ishrane – jelovnik za vegetarijance, vegane i osobe koje se pridržavaju „hrono“ načina ishrane ili imaju intoleranciju na određenu vrstu namirnica. Ljubazno osoblje Vam je na raspolaganju tokom boravka u hotelu „ Dijamant“ za sva pitanja i dodatne zahteve.

          Dečiji turizam je takođe zastupljen u hotelu. Godinama unazad se održavaju rekreativne nastave i ekskurzije. U toku boravka dece u  hotelu tokom rekreativne nastave organizovane su usluge animatora, kao i ski – instruktora.

          Zlatibor je idealno mesto za odmor penzionera. Mir i tišina kojim odiše planina će uticati povoljno na čitav organizam a čist vazduh će probuditi sva vaša čula. Hotel „Dijamant“ je savršeno mesto za odmor za boravak penzionera jer je izolovan od buke i pored toga što je u centru.

          Bogat sadržaj koji nudi Zlatibor i ljubazno i profesionalno osoblje hotela „Dijamant“ Vas sigurno neće ostaviti ravnodušnim pa će te poželeti da se vratite ponovo.